Hoe overleef je het Fiscale Klimaat in 2024?

Afgelopen donderdag, tijdens onze jaarlijkse bijeenkomst, hebben de weermannen en -dame van Koenders Vermetten deze cruciale vraag beantwoord. We navigeerden onze klanten en relaties door de lage en hoge drukgebieden van de huidige fiscale omstandigheden en wierpen ons licht op zonnige mogelijkheden binnen de wetgeving.

Verwachte stormen en zonnige vooruitzichten

Ton Koenders, uw weerman, nam ons mee in de wereld van hoge en lage drukgebieden. In Europa bevindt zich het hoge drukgebied, wat wordt bepaald door de ESG-wetgeving en de geplande belastingverhogingen in box 2 en 3. In Amerika bevindt zich juist een laag (belasting) drukgebied. Hier gaan ze anders om met subsidies voor CO2-reductie en specifieke regelingen voor energietransitie, recycling en infrastructuur. Terecht krijgen het hoge drukgebied boven Europa de naam “Jesse” en het lage drukgebied in Amerika de naam “Joe”.

Vermogensplanning voor een stralende financiële toekomst

Babette Rops-Bakkers, uw weervrouw, schijnt haar licht op de fiscale mogelijkheden binnen de schenk- en erfbelasting. Door gebruik te maken van de juiste schenkvrijstellingen en een goede vermogensplanning kunt u onnodige belastingen voorkomen. Bij Koenders Vermetten kunnen we u adviseren over uw vermogensplanning in combinatie met testamenten, levenstestamenten en huwelijkse voorwaarden.

Rendementsmogelijkheden voor een zonnige toekomst

Jogchum Buursma, onze weerman, gaat in op de vraag wie het rendement op stamvermogen moet krijgen. Hij bespreekt verschillende mogelijkheden, zoals het verstrekken van leningen aan (klein)kinderen voor investeringen en beleggen met letteraandelen. Bij Koenders Vermetten kunnen we u adviseren over deze opties en helpen bij het realiseren van optimale rendementsmogelijkheden.

Een humoristische afsluiter van de avond

Na al deze waardevolle informatie was het tijd om te ontspannen en te genieten van het optreden van Max van den Burg. We sloten de avond af door het glas te heffen tijdens de gezellige borrel. Een avond vol kennis, inzichten en plezier!

Reacties van deelnemers

“De onderwerpen die aan bod kwamen waren relevant voor mij en mijn bedrijf. Ik heb nieuwe inzichten gekregen die ik dit jaar wil gaan toepassen.”
“Dit was mijn eerste keer bij een evenement van Koenders Vermetten en het overtrof mijn verwachtingen. Naast de amusante spreekbeurten heb ik waardevolle contacten kunnen leggen. Plus, de organisatie was top!”
“De sprekers waren niet alleen inhoudelijk sterk, maar wat me echt verraste was hoe creatief het thema 'weersvoorspelling' in het hele evenement was verwerkt. Van de slides tot de stormparaplu waar we mee naar huis gingen. Alles was tot in de puntjes doordacht. Een leuke ervaring die zowel leerzaam als vermakelijk was!”
“De avond vloog voorbij, ook voor de sprekers, jammer dat ze niet alle slides inhoudelijk konden doornemen. Daarom neem ik zeker nog even contact op.”

Koenders Vermetten is uw fiscale paraplu

Bij Koenders Vermetten helpen we u om fiscale stormen te doorstaan door middel van advies op maat.

terug naar boven