Diensten | Bedrijf

Uw onderneming vormt de basis van uw succes.

Inzicht in uw prestaties

Houd het allemaal maar eens bij. De (fiscale) wet- en regelgeving wordt niet alleen steeds strenger maar ook complexer. En dat terwijl u de financiële administratie overzichtelijk wilt houden. Maak kennis met ons dashboard. Deze tool voor uw managementrapportage is gebaseerd op het financiële pakket dat u gebruikt, en verrijkt met onze expertise en inzichten. Uw voordeel? 24/7 inzicht in de prestaties van uw bedrijf.

Vast aanspreekpunt

U kunt bij ons rekenen op één vast aanspreekpunt voor al uw financiële zaken. En het mooie is: uw vaste partner bij Koenders Advies rekent weer op zijn of haar collega’s en hun specialismen. Dus wat er ook speelt – het realiseren van een optimale bedrijfsstructuur, innovatie, digitalisering, een bedrijfsoverdracht of uiteenlopende personeelsvraagstukken – wij adviseren u over haalbare oplossingen. Hebt u adviezen van andere adviseurs? Ook dan kijken wij graag mee voor het beste resultaat op de korte en lange termijn.

Ons specialisme: familiebedrijven

Bij familiebedrijven zijn familie en bedrijf sterk met elkaar verweven. Uw onderneming kan niet los worden gezien van de verhoudingen binnen de familie en de langetermijnvisie voor volgende generaties. Laat daar nu net onze expertise liggen; vanaf het ontstaan van Koenders Advies hebben familiebedrijven onze focus.

Waarmee kunnen wij u helpen?

Managementrapportage, planning en analyse

Dashboard voor inzicht en rapportages

In één oogopslag al uw financiële gegevens, per periode en project, overzichtelijk bij elkaar. Met het dashboard – een tool van AFAS – hebt u 24/7 inzicht. Wij verzorgen de managementrapportage en vertalen deze naar uw onderneming én persoonlijke situatie. Samen sparren we over welke bedrijfseconomische en fiscale keuzes gunstig zijn. En we nemen u ook, als u dat wilt, de liquiditeitsbegrotingen uit handen.

Zelf uw administratie bijhouden

Houdt u de rapportages en gegevens liever zelf bij? Dat kan natuurlijk. Desgewenst komen wij samen met een AFAS-specialist bij u langs om te laten zien wat u allemaal met de rapportagetool kunt. Het systeem is gebaseerd op Excel, dus extra investeringen zijn niet nodig. 

Optimale bedrijfsstructuur

De ideale bedrijfsstructuur voor uw VOF of BV

De optimale bedrijfsstructuur voor uw onderneming(en)? Die stemt u af op het businessmodel, uw activiteiten, investeringen, risico’s, funding en toekomstplannen. Even overleggen? Wij staan voor u klaar. Of het nu gaat om een VOF of een BV-structuur met één of meerdere BV’s.

Bedrijfsoverdracht

Uw bedrijfsoverdracht, nu of later

Ooit gaat u misschien uw bedrijf overdragen. Binnenkort of later pas. Hoe dan ook, het is verstandig er op tijd over na te denken. Bij het overdragen van een bedrijf komen namelijk veel zaken aan de orde. Wat zijn bijvoorbeeld de fiscale consequenties? Hoe verkoopt u het bedrijf zo belastingneutraal mogelijk? En bent u er klaar voor als u morgen al de juiste koper ontmoet? Bij overdracht of schenking aan de volgende generatie komen weer andere overwegingen kijken. Het is altijd goed om hier over na te denken, ook als u nog geen concrete plannen hebt. Uw persoonlijke partner bij Koenders Advies adviseert u graag.

Vinden en behoud van personeel

De juiste mensen vinden én binden

Het is niet altijd makkelijk de juiste mensen te vinden. Hoe vindt én bindt u goede nieuwe medewerkers? U kunt ze bijvoorbeeld fiscaal vriendelijk belonen. Denk aan bonusregelingen, participaties in het bedrijf, onbelaste vergoedingen of een fiets van de zaak. Wilt u met ons nadenken over de mogelijkheden? Wij staan voor u klaar.

Digitalisering

Uw administratie in de cloud

Met digitale én online administratieve processen hebt u snel inzicht. Wij hebben een volledig abonnement op het uitgebreide administratiepakket van AFAS. Uw voordeel: u kunt gebruikmaken van alle online faciliteiten in de cloud. Plus wij nemen u de administratie en rapportages uit handen. Doet u dit liever zelf? Een specialist van AFAS komt graag bij u langs om te laten zien wat u allemaal met de tool kunt.

Innovatiebox

Winst uit innovatie? Gunstig belast

Investeert u in innovatie? Profiteer dan van belastingverlaging. De innovatiebox is een tegemoetkoming in de vennootschapsbelasting voor innovatieve winst. Maar er komt nogal wat bij kijken om hier gebruik van te kunnen maken. Want wat is nou precies innovatieve winst? Hoe berekent u die? Tellen secretariaatskosten bijvoorbeeld ook mee? En aan welke formaliteiten moet u allemaal voldoen? Wij leggen voor u het contact met de Belastingdienst en nemen u het complexe traject van a tot z uit handen. 

btw

Advies bij al uw btw-vraagstukken

Geen enkele fiscale wet kent zoveel uitzonderingen als de btw. Hoog tarief of laag tarief, vrijstelling of niet? Hoe zit het met onroerend goed en overdrachtsbelasting? Als u internationaal zakendoet, wordt het vaak nog complexer. Wij verzorgen niet alleen uw aangifte, maar helpen u ook – samen met onze eigen btw-specialist – bij alle vraagstukken.

Samenwerkingsverbanden

Uw zakelijke samenwerking goed geregeld

Als ondernemer schakelt u met verschillende organisaties, zoals afnemers, leveranciers, en financiers. Soms is het interessant om een nauwere samenwerking aan te gaan. Denk aan een VOF of een participatie. Hulp nodig of even sparren om dit goed te regelen en op papier te zetten? Wij komen graag bij u langs.

Inlenen/uitlenen van personeel

Tijdelijk meer of minder mensen nodig

Hebt u niet altijd even veel mensen nodig, bijvoorbeeld omdat u in het seizoenswerk zit? In- of juist uitlenen van medewerkers is dan een oplossing. Onze experts staan klaar om u te helpen met de juridische zaken en andere formaliteiten. 

terug naar boven