Diensten | Vermogen

Het is een sport om vermogen en risico gescheiden te houden

De juiste keuzes voor uw vermogen

Als het even kan houdt u uw vermogen en risico gescheiden. Maar dat is soms nog best een uitdaging. En hoe doet u dit fiscaal vriendelijk? Vermogensstructurering en -overdracht vragen om weloverwogen keuzes. Uw vaste partner bij Koenders Vermetten is thuis in de vele regelingen en eisen, en overlegt met u over de mogelijkheden.

Gevraagd én ongevraagd advies

Onze adviezen gaan bijvoorbeeld over de (fiscale) bedrijfsopvolgingsregeling, de verhoogde schenkingsvrijstelling voor de eigen woning, schenkingen en uw testament. Dat doen we gevraagd maar ook ongevraagd. Signaleren wij ontwikkelingen of zijn er nieuwe regels die voor u relevant zijn? Dan kunt u een telefoontje van ons verwachten.

Waarmee kunnen wij u helpen?

UBO-register

Uw privacy en het UBO-register

Personen die meer dan 25 procent van het economisch belang in een organisatie hebben, worden geregistreerd in het UBO-register. Dit gebeurt sinds 2020 naar aanleiding van een Europese richtlijn. Het register is er om witwaspraktijken en terrorismefinanciering te voorkomen. Goed natuurlijk. Maar wat betekent dit voor u?

Meer dan 25 procent belang

Hebt u als directeur-grootaandeelhouder (dga) meer dan 25 procent van het economisch belang of aandelen in een BV? Of meer dan een kwart eigendomsbelang in een maatschap, VOF of CV? Dan komt u ook in het register terecht. Maar wilt u dit wel, of hebt u liever wat meer privacy? Uw persoonlijke adviseur spreekt de opties graag met u door.

Dividendpolitiek

Dividend in goede en mindere tijden

Bij goed ondernemen hoort een actieve dividendpolitiek. Als uw bedrijf succesvol is, zult u dividend uitkeren, zeker omdat binnen de groep dividenden onbelast blijven. Maar er komen misschien ook mindere tijden, en die wilt u vóór zijn. De juiste managementinformatie geeft u op tijd inzicht. Wij helpen u om dit om te zetten in concrete stappen.

Beleggingsstructuren en participeren bij derden

Slim beleggen en participeren

U kent de verschillende vormen van beleggen en investeren. Gewoon op de beurs of binnen uw eigen onroerendgoedportefeuille. Of in participaties met en bij anderen. Bij deze participaties is de fiscale kwalificatie van belang. Belegt u in box 1, 2 of 3? De best passende structuur hangt samen met verwachte rendementen en risico’s. Het is dus altijd goed om even te overleggen met onze adviseurs.

Eerste, tweede en derde woning

Betaal uw woning fiscaal vriendelijk

Nieuwe woning kopen? Of een tweede of derde woning erbij? Dat kan op allerlei manieren. Uit eigen middelen, via een externe financiering of via een lening uit uw eigen BV. Afhankelijk van uw keuzes komt u terecht in box 1, 2 of 3. Verschillende mogelijkheden, verschillende consequenties. Wij onderzoeken samen met u de mogelijkheden binnen de fiscale regelgeving om tot de beste keuzes te komen.

Vermogensplanning / toekomstperspectief

De slimste keuzes voor uw toekomst

Hoe ver kijkt u vooruit? Weet u al hoe uw situatie eruit ziet als u met pensioen gaat? Of bent u daar nog niet zo mee bezig? Het is natuurlijk altijd goed uw zaken op orde te hebben en op de juiste manier te plannen. Wij helpen u hierbij. Zo hebben we een model ontwikkeld waarmee we op basis van verwachte rendementen kunnen bepalen wat voor u het ideale toekomstplaatje is. Uw persoonlijke adviseur houdt een vinger aan de pols en ziet direct waar en hoe u eventueel moet bijsturen.

Vermogen in box 3

Uw vermogen in box 3. Of juist niet

Er zijn al een tijdje geruchten over wijzigingen in het box 3-stelsel. Wij volgen dit natuurlijk op de voet. Box 3 kent nu een vermogensrendementsheffing. Dit houdt in dat op basis van een fictief voordeel uw vermogen tegen een vast percentage wordt belast. Het hangt helemaal van uw persoonlijke situatie af of het aantrekkelijk is om vermogen in box 3 te bezitten. Even sparren? Uw vaste partner zoekt samen met u naar creatieve oplossingen.

terug naar boven