Diensten | DGA

Als DGA heeft u verschillende petten op met soms tegengestelde belangen.

Sparren voor de beste keuzes

Als directeur-grootaandeelhouder (dga) krijgt u met verschillende uitdagingen te maken. U bent werkgever én werknemer, directeur én aandeelhouder. Hierbij heeft u soms te maken met tegengestelde belangen. Dat betekent keer op keer switchen en keuzes maken. Uw vaste partner bij Koenders Vermetten komt regelmatig bij u over de vloer om hier met u over te sparren.

Oplossingen waar u echt iets aan hebt

Kunt u belasting besparen? Hoe beperken we fiscale risico’s, zakelijk en privé? En welke keuzes zijn de beste als het gaat om beloning, dividend, mobiliteit, pensioen en investeringen? Wij bespreken met u de managementrapportage en helpen bij het maken van onderbouwde beslissingen. Door samen de randen op te zoeken en mogelijkheden te onderzoeken, komen we tot oplossingen waar u echt iets aan hebt.

Business en privéleven

Zijn uw privéleven en -activiteiten verweven met de business? Ook niet altijd even eenvoudig. Want waar houden zakelijke kosten op en beginnen privébestedingen? Wanneer zijn studerende kinderen en de kosten daarvan in het belang van de onderneming? Wat gebeurt er bij scheiden en overlijden? U kunt altijd bellen, mailen of een afspraak met ons maken om van gedachten te wisselen.

Waarmee kunnen wij u helpen?

Lenen van en aan de BV

Fiscaal vriendelijk lenen van of aan uw eigen BV

Het is al jaren een aandachtspunt bij de Belastingdienst: het lenen van of aan uw eigen BV. Sterker nog, het kabinet wil dit ontmoedigen met het wetsvoorstel Excessief lenen bij eigen vennootschap. Het is dus zaak uw lening goed te regelen. Bijvoorbeeld om te voorkomen dat de Belastingdienst deze als een uitdeling of een schenking ziet, waardoor u met allerlei heffingen te maken krijgt. Wij geven u inzicht in uw situatie en bespreken met u welke stappen u het beste zet.

Auto

Profiteer optimaal van de auto van de zaak

De fiscale regels rondom de auto van de zaak veranderen bijna elk jaar. Zo is het niet voor elke ondernemer voordeliger om een auto van de zaak te rijden. En kiest u een nieuwe of tweedehandse? Of een hybride, een volledig elektrische auto of een youngtimer? De specialisten bij Koenders Vermetten kunnen relatief eenvoudig berekenen wat voor u de voordeligste keuze is. 

Oudedagsvoorziening

Uw spaarpotje voor later

De wetgeving rondom de oudedagsvoorziening verandert voortdurend. Zo is in eigen beheer pensioen opbouwen in de eigen BV niet langer toegestaan. Daarom is uw pensioen in 2017 afgekocht, omgezet in een oudedagsverplichting of bevroren. Wilt u toch een eigen spaarpotje? Of juist extern pensioen opbouwen? Wij leggen u graag uit hoe u dit duurzaam regelt.

Inkomensplanning (gebruikelijk loon/dividend)

Optimale inkomensstroom in uw BV

Als directeur-grootaandeelhouder (dga) kunt u zelf – tot op zekere hoogte – uw inkomen uit uw BV bepalen. Naast het minimale salaris dat u volgens de fiscale regelgeving uit uw BV moet halen, kunt u spelen met dividenduitkeringen. Wat is de beste balans? Samen met u kijken we wat binnen de fiscale wetgeving voor u de optimale inkomensstroom is.

terug naar boven