Dirk Tausch

mede-eigenaar van Backofficer
Quote
No-nonsens, kort en bondig. En fiscaal advies op hoog niveau
Interview | Leestijd 1 min

“Geen ingewikkelde rapporten of dure adviezen. Nee, gewoon korte, heldere sheets en een duidelijke uitleg. Dat is wat ik fijn vind aan Koenders Advies. Eenvoud en no-nonsens.” Aan het woord is Dirk Tausch, mede-eigenaar van Backofficer. Deze organisatie laat uitzenders groeien en gebruikt hiervoor diverse flexoplossingen. Backofficer doet dit voor uiteenlopende bedrijven in de regio Oss-Uden-Den Bosch. “Koenders Advies geeft ons hierbij veel stabiliteit, zekerheid en comfort.”

750 vaklieden, 650 productiemedewerkers, 1100 zorgmedewerkers

“Of het nu gaat om internationale medewerkers voor de bouw of de productie, om salesfuncties, technici of specialisten in IT. We bieden uitzenders en intermediairs een all-in backoffice! Dit betekent dat we het werkgeverschap van hen overnemen, we zenden samen uit, we verlonen, we financieren, we verzekeren en we geven super uitzendsoftware. De uitzender ontvangt wekelijks de marge. Hierdoor heeft onze klant de handen vrij om focus te houden op zijn core business. We doen dit met 100% transparantie en hierin zijn we uniek. BackOfficer beschikt over een team van zeer gemotiveerde HR-professionals en daarnaast laten we onze klanten gebruik maken van onze slimme en gemakkelijke uitzendsoftware.”

Een fundament dat fiscaal en juridisch klopt

BackOfficer heeft zijn oorsprong begin 2020: “Op basis van de veranderende wetgeving, zoals de WAB, hebben we onze werkzaamheden als het ware opgedeeld in drie verschillende productmarktcombinaties met elk een eigen focus. Koenders Advies is hier nauw bij betrokken geweest. Want zo’n nieuwe structuur is het fundament van je bedrijf en dat moet natuurlijk boekhoudkundig, fiscaal en juridisch kloppen. Samen hebben we in korte tijd die structuur neergezet.”

Koenders Advies geeft ons stabiliteit, zekerheid en comfort

Fiscaal advies op hoog niveau

“Ik werk al ruim acht jaar samen met Koenders Advies. In het begin zocht ik gewoon een heel goede accountant. Maar hun meerwaarde verraste me. Ik vergelijk het met een beddenwinkel. Daar ga je naartoe als je een bed zoekt. Maar het gaat eigenlijk niet om dat bed, nee je wilt goed slapen, elke nacht opnieuw. En dáárover wil je een goed advies. Nou, zo gaat het bij Koenders Advies. Je wilt niet alleen dat de jaarcijfers kloppen, je wilt je financiële positie weten. Bij Koenders Advies vinden ze die cijfers wel heel belangrijk, maar ze nemen je proactief daarin mee en geven je op hoog niveau fiscaal advies.”

Veel zeggen met weinig woorden

“Het niveau van dat advies beviel me meteen. Je merkt dat Ton van oudsher gewend is om de heel grote bedrijven uit de regio Eindhoven te adviseren. Ik krijg diezelfde kwaliteit, ondanks dat ik wat kleiner ben, althans nu nog. De adviseurs houden alles netjes bij, hoe de bedrijven draaien, wat dat voor je vermogen en fiscale positie betekent en welke keuzes je het beste kunt maken. En daar komt geen blabla bij kijken. Ze verstaan de kunst om met weinig woorden heel veel te zeggen.”

Meer interviews

Ilona Kamsteeg – Den Breejen
DGA van Den Breejen Shipyard
lees meer
Patrick van den Broek
Directeur van Nouvion
lees meer
Carla Scholten
Oprichter en eigenaar van Embedded Fitness
lees meer
Johan van Haaster
CEO en oprichter van Gapph
lees meer

Heeft u ook een interessante
case voor ons?

Neem contact op