Johan van Haaster

CEO en oprichter van Gapph
Quote
Heb ik op maandag een vraag, dan krijg ik dinsdag al het antwoord
Interview | Leestijd 1 min

Hoe leuk is het als een ondernemer puur toevallig met Koenders Advies kennismaakt, en vervolgens een langdurige samenwerking aangaat? Dit is het geval met Johan van Haaster van Gapph. “We namen in 2015 twee bedrijven over voor wie Koenders Advies de financiën deed. Het contact voelde meteen zo goed dat we ervoor kozen om met ze verder te gaan.”

Sociaal hart

Gapph beheert en exploiteert leegstaand vastgoed. Johan: “Als een pand leegstaat, zetten we daar tijdelijk bewoners of ondernemers in. Van antikraak tot langdurende exploitatie. Bij vastgoed denken mensen vaak aan geld verdienen. Maar bij Gapph klopt een enorm sociaal hart, we doen vooral sociaal-maatschappelijke projecten. Denk aan het in één pand samenbrengen van ouderen en jongeren. Of statushouders en studenten. Dat zijn vaak niet de meest winstgevende opties, maar wij vinden die heel mooi. We zamelen ook vier keer per jaar kleding en speelgoed in voor mensen die dat nodig hebben.”

Nog lang niet klaar met groeien

Met een kleine honderd medewerkers, zeven vestigingen en projecten in heel Nederland, België en het Verenigd Koninkrijk is Gapph een van de grootste in deze branche. “En we zijn nog lang niet klaar met groeien.” Het was met een overname dat Johan in aanraking kwam met Koenders Advies. “Dat was in 2015. Het contact voelde meteen zo goed, dat we zijn gebleven. Alles wat we financieel doen, hebben ze bij Koenders Advies in beheer.”

Vaste contactpersonen

“Heb ik op maandag een vraag, dan krijg ik uiterlijk dinsdag antwoord. Het is snel en makkelijk schakelen met de adviseurs van Koenders Advies. En we hebben al sinds jaar en dag dezelfde contactpersonen die ons dossier door en door kennen. Er is weinig verloop, dat geeft vertrouwen. En, wat ik ook belangrijk vind, de mensen van Koenders Advies werken heel fijn samen met onze financieel manager.”

We hebben sinds jaar en dag dezelfde contactpersonen, er is dus weinig verloop en dat geeft vertrouwen

Klein wereldje

“Ik merk dat er bij Koenders Advies heel veel kennis zit. Als we de jaarrekening bespreken, komen ze met doordachte oplossingen. Bijvoorbeeld hoe we iets slimmer kunnen aanpakken om fiscaal voordeliger uit te zijn. Vaak zijn het oplossingen waar we zelf nog niet aan hadden gedacht. Het team van Koenders Advies is ook bij meerdere projecten betrokken. Zo heb ik laatst extern in de markt een financiering gevraagd. De persoon die ons dit geld vervolgens leende, is ook een klant van Koenders Advies. Dan weet je van beide kanten dat het goed zit. We maakten kennis op het kantoor van Koenders. Het is een klein wereldje, dat schakelt wel zo makkelijk.”

Meer interviews

Ilona Kamsteeg – Den Breejen
DGA van Den Breejen Shipyard
lees meer
Dirk Tausch
mede-eigenaar van Backofficer
lees meer
Patrick van den Broek
Directeur van Nouvion
lees meer
Carla Scholten
Oprichter en eigenaar van Embedded Fitness
lees meer

Heeft u ook een interessante
case voor ons?

Neem contact op