Patrick van den Broek

Directeur van Nouvion
Quote
Wij produceren en leveren internationaal. Voor de fiscale finetuning kan ik leunen op Koenders Advies
Interview | Leestijd 1 min

De kans bestaat dat u ooit hebt vergaderd of gedineerd aan een tafel of op een stoel van Nouvion. Deze meubelproducent ontwerpt en ontwikkelt luxe eetkamermeubelen, en zet deze via ruim 1.600 dealers in heel Europa af. In zo’n internationaal werkveld komen nogal wat fiscale regels kijken. “Gelukkig kan ik daarbij leunen op het netwerk van Koenders Advies”, aldus directeur Patrick van den Broek.

Van klassiek tot retro

Patrick richtte zijn bedrijf ruim 25 jaar geleden op. Inmiddels is Nouvion in Europa een toonaangevend ontwerper en producent van gestoffeerde stoelen en banken. “Klassiek, retro, romantisch of modern, we leveren meubelen in alle stijlen. Maatwerk staat daarbij centraal. Elke individuele klant kan alle materialen, kleuren en afwerkingen met elkaar combineren en zo zelf de ideale meubelen creëren.”

Het contact met het team van Koenders Advies is gewoon prettig, je kunt altijd bij ze terecht

Fiscale regels

Naast het hoofdkantoor in Uden heeft Nouvion een verkoopkantoor in Duitsland en een productielocatie in Polen. “In onze fabriek in Polen werken ruim vierhonderd medewerkers. Werk je internationaal, dan krijg je met veel verschillende fiscale regels te maken. Hierbij kan ik rekenen op de hulp van Koenders Advies. Onze eigen controller bereidt zo’n 90% van de zaken en cijfers voor. Vervolgens gaan de fiscaal experts van Koenders Advies hiermee aan de slag voor de zo belangrijke fiscale finetuning.”

Advies bij businessplan

Patricks ambities liegen er niet om. “Ondanks het coronajaar is onze omzet gestegen. Eigenlijk stijgt die al vanaf 2010, wat best bijzonder is, want in die tijd begon net de economische crisis. We hebben recent een nieuw businessplan opgesteld. Ons doel? De komende drie jaar 20 tot 25% meer omzet draaien. Koenders Advies was nauw betrokken bij het opstellen van dit plan. Zij hebben ons geadviseerd rondom het fiscale aspect.”

Persoonlijk contact

“Wat ik waardeer aan Koenders Advies is het persoonlijke contact. Ik kan me voorstellen dat je je bij grote accountantskantoren een nummer voelt. Niet dat ik daar ervaring mee heb, hoor. Ik werk namelijk al vanaf 1994 samen met Ton Koenders. Dat was nog voordat hij Koenders Advies oprichtte, ik ben steeds met hem mee gegaan. Het contact met hem en zijn team is gewoon prettig. Je kunt altijd bij ze terecht. Ook als het om privézaken gaat. Ze kennen mijn familieomstandigheden en kunnen dus goed adviseren als ik vragen heb over de keuzes die bij erfbelasting of een testament komen kijken.”

Meer interviews

Ilona Kamsteeg – Den Breejen
DGA van Den Breejen Shipyard
lees meer
Dirk Tausch
mede-eigenaar van Backofficer
lees meer
Carla Scholten
Oprichter en eigenaar van Embedded Fitness
lees meer
Johan van Haaster
CEO en oprichter van Gapph
lees meer

Heeft u ook een interessante
case voor ons?

Neem contact op