Ilona Kamsteeg – Den Breejen

DGA van Den Breejen Shipyard
Quote
Dankzij de heldere uitleg kunnen wij de juiste fiscale keuzes maken
Interview | Leestijd 2 min

Dat de klanten van Koenders Vermetten verspreid over heel Nederland zitten, bewijst Den Breejen Shipyard. Deze internationaal georiënteerde scheepswerf in het Zuid-Hollandse Hardinxveld-Giessendam werkt al sinds 2014 samen met Koenders Vermetten.

De derde generatie

“Den Breejen Shipyard is een echt familiebedrijf. We zijn de derde generatie.” Aan het woord is Ilona Kamsteeg – Den Breejen. Samen met haar broer en twee neven is zij grootaandeelhouder. “Onze opa richtte de werf in 1947 op. Van een heel kleinschalig bedrijf breidden we in de loop der jaren uit tot een internationaal opererende organisatie. Tot 2000 ontwikkelden we al diverse typen schepen voor de binnenvaart. Veerponten, sleepboten, tankers en andere vrachtschepen. Totdat we op een gegeven moment de opdracht kregen voor de productie van een luxe riviercruiseschip. Dat zijn niet alleen prachtige schepen om te bouwen, ze zijn ook heel compleet in uitvoering. Alles zit erop en eraan. Restaurants, luxe hutten, sanitair, fitnessruimte, zonnedek met whirlpool, bedenk maar wat je op een cruiseschip allemaal vindt. Deze complexe opdrachten leverden al snel een uitbreiding van ons bedrijf op. Sindsdien hebben we ons in deze nichemarkt gespecialiseerd.”

COVID-19 en riviercruises

Binnen het toerisme vormen de riviercruises misschien wel de sector die het hardst door de coronapandemie is getroffen. Ilona: “De schepen kwamen volledig stil te liggen. Dat heeft zoveel impact op rederijen – onze klanten – dat de orderstroom stokte. Als bedrijf konden we gelukkig redelijk doorwerken aan projecten die we geboekt hadden vóór de pandemie. Daarnaast boekten we nieuwe opdrachten voor de afbouw van tankers. Verder zie ik de toekomst positief. Onze klanten zitten niet stil en richten zich op het veilig aan boord krijgen van passagiers. Dat gaat meer over de organisatie aan boord, zoals gespreid dineren, dan over de schepen zelf. De meeste hutten zijn voorzien van schuifpuien en zijn – door goede aanvoer van frisse lucht – van zichzelf al coronaproof.”

Ton en zijn team denken ook altijd in oplossingen. We hebben echt iets aan hun advies, juist ook op de lange termijn; ze denken toekomstgericht 

Toekomstvisie

“Wij denken actief met onze klanten mee hoe we de schepen nóg verder kunnen ontwikkelen. In die klantgerichtheid zit meteen de overeenkomst tussen ons en Koenders Vermetten. Ton en zijn team denken ook altijd in oplossingen. We hebben echt iets aan hun advies, juist ook op de lange termijn; ze denken toekomstgericht. We werken op flexibele basis samen. We hebben elders een vaste accountant, maar spelen er specifieke of complexe fiscale vraagstukken? Dan neem ik contact op met Koenders Vermetten.”

Gewoon helder

“In eerste instantie schakelden we met Koenders Vermetten over privé-vraagstukken, zoals het testament en de huwelijkse voorwaarden. Inmiddels adviseren zij ons ook op andere vlakken, zoals onze ondernemingsstructuur en bijbehorende fiscale aspecten. Zo ook toen we onlangs een deel van de gemeentehaven aankochten. Het is fiscaal gezien best complex als je onroerend goed van de overheid aankoopt. Gelukkig konden we rekenen op het advies van Koenders. Ook heel prettig: Ton en zijn team presenteren hun oplossingen rechttoe rechtaan. Gewoon helder. Ze maken niks ingewikkelder dan het is. Heel fijn, want zo kunnen wij de juiste fiscale keuzes maken.

Meer interviews

Dirk Tausch
mede-eigenaar van Backofficer
lees meer
Patrick van den Broek
Directeur van Nouvion
lees meer
Carla Scholten
Oprichter en eigenaar van Embedded Fitness
lees meer
Johan van Haaster
CEO en oprichter van Gapph
lees meer

Heeft u ook een interessante
case voor ons?

Neem contact op